Internets grund – Sökmotoroptimering

No Comments
Spread the love

SEO är en engelsk förkortning och står för “search engine optimization” eller sökmotoroptimering på svenska. Det är processen att få naturlig trafik genom sökmotorer. Alla stora sökmotorer som Google, Bing och Yahoo har primära sökresultat. Där listas hemsidor baserat på hur relevanta de är för användaren samt sökordet. Relevansen räknas ut genom ständigt uppdaterandes algoritmer. Dessa sökresultat får inte blandas ihop med de betalda annonser där man måste betala för varje klick annonsen får. En hemsida listad högst på Google kan generera stora mängder besökare. En studie framställd av Advanced Web Ranking visar att nära 70 % av alla besökare hamnar på någon av de fem högst listade resultaten.

Inte bara det framgår, utan även att knappt 5 % söker sig vidare till sida två. Med den statistiken förstår man vilken ofantlig skillnad det gör för ett företag att ligga på förstasidan för sitt sökord istället på sida tre som det 29e resultatet. Hur får man då sin hemsida till förstasidan för valda sökord? Google värderar en mängd olika faktorer när de bestämmer hur högt en sida ska hamna. Igenkänning, relevans, plats och design är bara några av detaljerna som spelar roll.

Vad är det bästa med sökmotoroptimering?

Jo, att få hundratals eller tusentals nya besökare till din webbplats varje dag. Att vakna på morgonen till ett hav av nya försäljningar och kunder eftersom att ni tagit det smarta beslutet att jobba på eran sökmotoroptimering.

Hur kan ni få en webbplats att hamna bland toppresultaten?

Idag, 2018, är det svårare än någonsin att påverka sökmotorresultat. Gamla knep och strategier fungerar helt enkelt inte längre. Och det svåraste? Man är ute på tunn is. Ett felsteg som att skapa länkar på hemsidor med för dålig kvalité och du är ute ur leken.

Det är smart att oursourca sin sökmotoroptimering

En bra SEO-tjänst följer industrin noga. De vet vad som fungerar. De undersöker ständigt olika metoder. De ändrar sin strategi baserat på vad om fungerar just nu, inte vad som fungerade för sex eller tolv månader sedan.

Categories: Internet, IT, Kunskap

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *